klussenwonen FAN Media
tuindigitaal
motorauto
reizen

 

 Home
 Nieuws
 Motortest
 Motorsport
 Accessoires
 Veiligheid
 Evenementen
 Prijsvragen
 Video
 Fotoalbum
 Wallpapers
 E-magazine
 Forum


 BMW F 800 S en F 800 ST  Foto-album      Video  


De BMW F 800 S en de BMW F 800 ST vormen de basis van het nieuwe modellenoffensief van BMW.

F 800 S
Met de F 800 S, een volledig nieuw ontwikkelde middenklasse sportfiets, luidt BMW Motorrad de volgende ronde in van haar modellenoffensief. De F 800 S heeft een rijklaargewicht van bijna 200 kg en is het eerste model van een toekomstige, op zichzelf staande modelserie.

Voor de aandrijving koos BMW Motorrad voor de oplossing van de F 650 CS, een onderhoudsvriendelijke en stille getande riem. Deze aandrijving is lichter dan een cardan en biedt in deze klasse het optimum tussen gewicht, inbouwruimte, prestaties en levensduur. 

Ook het motorblok is volledig nieuw ontwikkeld in samenwerking met Bombardier-Rotax GmbH. De eerste tweecilinder lijnmotor uit de geschiedenis van BMW Motorrad is ontworpen als vierklepper. Deze Twin heeft een cilinderinhoud van 800 cm³. De hoge compressieverhouding van 12:1 en de speciaal ontworpen verbrandingsruimte zorgen voor een effectieve verbranding, een lage uitstoot en een laag brandstofverbruik.
 
De nieuwe BMW F 800 S werd in november op de EICMA-beurs in Milaan voor het eerst getoond aan de internationale pers en het grote publiek. 

F 800 ST
De BMW F 800 ST is een nieuw model in het medium sportsegment. In tegenstelling tot de meer sportieve F 800 S beschikt deze uitvoering onder meer over een volledig windscherm en een aluminium bagagedrager. Het iets hogere stuur geeft bovendien een ergonomisch optimale zithouding.

Het leeggewicht van de F 800 ST bedraagt 190 kg, met een rijklaar gewicht van 210 kg. De twee uitvoeringen van de BMW F 800 verschillen technisch alleen op dit punt van elkaar. Ook de F 800 ST beschikt over de nieuwe tweecilinder lijnmotor. Het maximale vermogen bedraagt meer dan 60 kW/80 pk.

Voor de aandrijving van de F 800 ST is net als bij de F 650 CS gekozen voor het beproefde systeem van de getande riem. Tot de standaarduitrusting behoort ook een gesloten drieweg katalysator. Een ABS remsysteem behoort tot de mogelijke opties.

Kijk voor meer informatie op de website van BMW

 BMW F 800 S en F 800 ST  Foto-album      Video  

Relevante artikelen:

Zoek in deze site

vragen? - tell a friend - printvriendelijke versie - vorige pagina


©2006 FAN Media BV